#ContactForm1{ display:none !important; } .contact-form-widget { max-width: 90%; margin: 2 auto; padding: 20px; background: #eee; color: #191919; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { max-width: 90%; margin-bottom: 20px; } .contact-form-button-submit { width:100px; background: #0e50bc; font-size:14px; font-weight:bold; color: #fff; }

lunedì 18 novembre 2013

February 2014 recipe - Ricetta di Febbraio 2014

Traditional Venetian frittelle doughnuts



Ingredients
  • 100g caster sugar
  • 2 tablespoons brandy or rum
  • 250ml milk
  • 25g yeast
  • 3 eggs
  • 300g all-purpose flour
  • 30g pine nuts
  • 50g butter
  • 70g raisins
  • icing sugar, to dust
  • oil for frying (peanut or pine nut)
  • Pinch of salt
  • Zest of 1 lemon

Preparation
Wash and dry the raisins. Soak overnight in the rum or brandy.
Warm the milk a little and stir in the yeast until dissolved.
Melt the butter.
Place half the sugar in a bowl and mix in the eggs, then add the butter, milk-and-yeast, raisins, pine nuts and lemon zest and bring together into a smooth dough.
Add the flour and salt, bit by bit, and knead thoroughly.
Leave the dough to rise for an hour (should be double in size).
Heat the oil to a high temperature, and drop balls of dough in. Fry until golden.
Dry on paper towels and sprinkle with sugar. Serve warm or cold.
If you’re feeling especially decadent, you can pipe cream or chocolate sauce into the centre of each.

Source: http://www.hannahfielding.net/


Frittelle Veneziane 

Ingredienti

  • 200 gr. di farina 
  • 15 gr. di lievito di birra 
  • 50 gr. di uvetta sultanina 
  • 50 gr. di pinoli 
  • 50 gr. di cedro candito 
  • 40 gr. di zucchero 
  • ½ bicchiere di grappa 
  • Zucchero a velo q.b. 
  • Olio di arachidi q.b.

Preparazione

In una terrina, sciogliete il lievito di birra e lo zucchero con una tazza di acqua tiepida e unite la grappa.
Incorporate la farina e lavoratela fino a ottenere una pasta elastica, se necessario aggiungete un po’ di acqua. Coprite il composto con un telo e aspettate che con la lievitazione raddoppi il suo volume.
A questo punto, unite l’uvetta, i pinoli e il cedro sminuzzato.
Friggete la pastella facendola cadere nell’olio bollente a cucchiaiate. 
Scolate su carta assorbente, trasferite su un piatto da portata e cospargete le frittelle di zucchero a velo.
Sono ottime gustate ancora calde!

Fonte: http://www.gustissimo.it

Nessun commento:

Posta un commento